03 maart 2020

Vertrouwen (nieuws, 2020)

Thomas Olde Heuvelt verkoopt 'Echo' aan VS



Schrijver Thomas Olde Heuvelt heeft zijn boek Echo verkocht aan de Verenigde Staten. Voor een bedrag van meerdere tonnen is de thriller verkocht aan het Amerikaanse Nightfire Books, dat Echo er in 2021 gaat uitgeven. Het boek, over een bergbeklimmer die worstelt met zijn demonen, verscheen vorig jaar in Nederland.


Volgens de Amerikaanse uitgever Miriam Weinberg moet de uitgave daar ‘Olde Heuvelts groeiende sterrenstatus onderstrepen en de plaats verstevigen die hij verdient aan de top van het Noord-Amerikaanse spanningscanon'. Naast Amerika is Echo ook gekocht door uitgeverijen in Duitsland, Groot-Brittannië en Australië.

De uitgeverijen hebben behalve Echo ook de nog te schrijven opvolger aangekocht. 'Er komen in die landen de komende jaren dus sowieso twee boeken van me', zegt Olde Heuvelt in De Gelderlander. 'Terwijl ik met dat andere boek nog bezig ben. Dit laat zien dat er veel vertrouwen in me is. Het is geweldig nieuws.'

Olde Heuvelts boek HEX betekende in 2016 de internationale doorbraak betekende voor de schrijver. De horrorthriller, over de zogeheten Wylerheks in zijn geboortedorp Beek, kwam in zo'n dertig landen uit. Van het boek werden honderdduizenden exemplaren verkocht.

Bron: De Gelderlander

Geen opmerkingen: