08 maart 2020

Geen kaasstengels (nieuws, 2020)

Marion Pauw tekent voor... een thriller 



Geen schrijver zo veranderlijk als Marion Pauw. De winnaar van de Gouden Strop en de Icepick Award kondigde vijf jaar geleden aan te stoppen met schrijven. Ze zou de handel in gaan met 'een product voor vrouwen'. Daarna verschenen toch weer boeken: een zelfhulpboek, een roman en een YA-thriller. 

Maar een thriller voor volwassenen, dat zat er niet meer in, zeker weten. Want na haar achtste boek begon 'dat hele thrillerding' Marion Pauw steeds meer in de weg te zitten. 'Het moeten toevoegen van thrillerelementen begon onecht te voelen', zei ze twee jaar geleden in een interview met het magazine For You. 'Waarom moet er altijd zo nodig iemand dood?'

Ook kon ze het zich enorm aantrekken als er niet al te positieve recensies op haar boeken kwamen. 'Met je werk geef je liefde aan de wereld en je hoopt dat die liefde wordt beantwoord. Als dat niet gebeurt, doet dat pijn. (...) Het is geen handige eigenschap dat je kritiek een gat in je ziel laat branden en je complimenten bijna achteloos naast je neerlegt.' De angst en onzekerheid leidden ertoe dat Pauw besloot te stoppen met schrijven.


Maar zoals gezegd, het kan verkeren. Samen met collega-auteur Susan Smit bracht ze in 2017 het boek Hotel Hartzeer uit, een bundel vol persoonlijke ervaringen om liefdesverdriet te verwerken. In 2019 verscheen de roman De experimenten

En eind vorige week kondigde haar uitgeverij Lebowski een nieuwe thriller aan van Pauw. De traditionele kaasstengels ontbraken, maar er waren schaaltjes met olijven, bosvruchten, Italiaanse ham en andere lekkernijen tijdens het ondertekenen van het contract. Het boek zal Deo Volente in 2021 verschijnen. Waar de thriller over gaat, is niet bekend. 

Geen opmerkingen: