18 maart 2020

Moderne Sherlock Holmes (nieuws, 2020)

David Lagercrantz tekent voor nieuwe trilogie 



De Zweedse auteur David Lagercrantz die het schrijven van delen 4, 5 en 6 van de Millennium-thrillerreeks voor zijn rekening neemt, heeft getekend voor een nieuw drieluik. Lisbeth Salander zal er in ieder geval niet in voorkomen. 

David Lagercrantz (foto: Frankie Fougathin)
De nieuwe 'Rekke'-trilogie wordt beschreven als een 'moderne Sherlock Holmes-saga'. De verhalenreeks volgt een jonge politieman, opgegroeid in een ongure buurt, en een oudere hoogleraar die gespecialiseerd is in psychopathie en ondervragingstechnieken.

Het eerste boek komt in augustus of september 2021 uit en wordt in Zweden op de markt gebracht door uitgeverij Norstedt. De rechten van de trilogie zijn al door zeker twintig andere uitgevers gekocht, de meeste publiceerden eerder de Millennium-boeken.

De eerste drie delen van de Millennium-serie zijn geschreven door de in 2004 overleden schrijver Stieg Larsson. Wereldwijd zijn daarvan 80 miljoen exemplaren verkocht. Ook de door Lagercrantz geschreven reeks deed het goed. Van de reeks zijn nu in totaal 100 miljoen boeken over de toonbank gegaan, waarmee het een van de best verkopende boekenseries is in de geschiedenis.

David Lagercrantz liet volgens een bericht van The Bookseller weten 'opgetogen' te zijn over de nieuwe reeks. 'Eindelijk kan ik leven blazen in twee nieuwe personages, die ik al had bedacht in mijn jaren als misdaadjournalist.'

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: