27 september 2014

Gesignaleerd 367 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

SARAH LOTZ - DE DRIE

Bij uitgeverij Cargo verschijnt 'De Drie' van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Sarah Lotz.

Vier passagiersvliegtuigen storten binnen enkele uren na elkaar neer op vier verschillende continenten. Onderzoek wijst uit dat er geen sprake is van terroristische aanslagen. Er lijkt zelfs geen enkel verband te zijn tussen de ongelukken, behalve dat bij drie van de vliegtuigcrashes een kind als enige overlevende tussen de wrakstukken wordt gevonden.

De drie kinderen hebben wonderbaarlijk genoeg geen verwondingen en mogen naar huis. Maar ze zijn veranderd, en er is al snel sprake van onverklaarbare gebeurtenissen en vreemd gedrag.

Sarah Lotz is geboren in Groot-Brittannië en opgegroeid in Zuid-Afrika. Nu woont ze in Kaapstad en heeft onder pseudoniem verschillende horror- en thrillerseries geschreven. 'De Drie' is haar eerste thriller onder haar eigen naam.

Sarah Lotz - De Drie. Vertaling: Dennis Keesmaat. Uitgeverij Cargo, 448 pag., €19,90. OSBN 978 90 234 8873 6

Gesignaleerd 366 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

LUCRETIA GRINDLE - DE DUIVEL VAN FLORENCE

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt 'De duivel van Florence' van de Amerikaanse schrijfster Lucretia Grindle.

Op een zomerdag in Florence wandelt de Amerikaanse Mary Warren een schaduwrijke tuin in. Vanuit het niets wordt zij aangevallen door een gemaskerde man met een mes. Ze ziet nog net haar echtgenoot aan komen rennen en neergestoken worden, voordat ze het bewustzijn verliest.

Al eerder zijn twee jonge vrouwen op brute wijze vermoord, maar wonder boven wonder overleeft Mary de aanval. Een jaar later kan zij maar geen rust vinden in haar woonplaats Philadelphia, haar littekens zijn een blijvende en pijnlijke herinnering. Uiteindelijk besluit Mary terug te keren naar Florence en haar vriend Pierangelo. Hier wil ze haar leven weer oppakken.

En dat lijkt haar te lukken, totdat er weer een lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. Maar de man die Mary aanviel en haar echtgenoot doodde, is inmiddels omgekomen bij een ongeluk. Is er een copycat-killer aan het werk... of is er meer aan de hand?

Lucretia Grindle is geboren in Sherborn, Massachusetts. Ze is freelance journaliste geweest in Engeland, Canada en de VS. De duivel van Florence schreef ze voor haar succes Villa Triste en De verloren dochter.

Lucretia Grindle - De duivel van Florence. Vertaling: Saskia Peterzon-Kotte. Uitgeverij A.W. Bruna, 501 pag., € 19,95. ISBN 978 90 449 7278 8

15 september 2014

Gesignaleerd 365 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

MEGAN ABBOTT - DAAG ME UIT


Bij uitgeverij The House of Books verschijnt 'Daag me uit' van de Amerikaanse schrijfster Megan Abbott.

Coach Colette begint het nieuwe schooljaar met als enige doel haar cheerleadersteam naar de top brengen. Haar groeiende populariteit zet kwaad bloed bij cheerleaders Beth en Addy, tot nu toe de meest populaire meiden op school.

Een zelfmoord vestigt onverwacht de aandacht van de politie op coach Colette en haar team. Addy probeert de waarheid over de zelfmoord te achterhalen. Zij komt tot de ontdekking dat de lijn tussen loyaliteit en liefde gevaarlijk terrein is.

Megan Abbott (Detroit, 1971) won meerdere malen de Edgar Award voor haar thrillers. Ze wordt ook wel de koningin van de kleinburgerlijke beklemming genoemd, door haar vlijmscherpe beschrijvingen van het bekrompen leven in een provinciestadje. Eerder verscheen van haar 'De koorts'.

Megan Abbott - Daag me uit. Uitgeverij The House of Books, 288 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 4434 308 3.

14 september 2014

Gesignaleerd 364 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

KARIN BELT - DE MIDLIFECLUB

Bij uitgeverij Ambo|Anthos verschijnt 'De midlifeclub', de debuutroman van historica Karin Belt. Volgens de uitgever betreft het 'een spannende roman over vier Vinex-vrouwen, een motorvakantie en een verdwenen vriendin'.

Femke Harbers leidt niet het leven waarvan ze ooit droomde. Als zorgzame moeder en praktische echtgenote lijken de dagen zich als vanzelf te vullen. Langzaam maar zeker is ze veranderd in een grijze muis die het liefst joggingbroeken draagt. Waar is die ondernemende, aantrekkelijke vrouw gebleven die ze ooit was? En wanneer is ze zichzelf kwijtgeraakt?

Nadat ze met haar gezin is verhuisd naar een Vinex-wijk raakt ze bevriend met een stel intrigerende vrouwen: de midlifeclub. De vriendinnen gaan jaarlijks op motorvakantie naar Frankrijk en dit jaar mag Femke mee. Gaandeweg blijkt dat Femke de plaats inneemt van vriendin nummer vier, die spoorloos is verdwenen. Wie is deze Hazel en wat is er met haar gebeurd?

Historica Karin Belt (1970) werkt als stewardess. Ze woont in Eindhoven met haar man en hun twee kinderen.

Karin Belt - De midlifeclub. Uitgeverij Ambo|Anthos, 352 pag., € 19,99. ISBN 978 90 472 0435 0.

Gesignaleerd 363 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JO NESBØ - DE ZOON


Bij uitgeverij Cargo is verschenen 'De zoon', een nieuwe thriller van de Noorse bestsellerauteur Jo Nesbø.

Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en met enige regelmaat een paar zakjes heroïne. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie van Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny's vader, pleegde zelfmoord toen diens corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend. Als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriend te wreken.

Jo Nesbø (Oslo, 1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven, wereldwijd verkocht hij meer dan 25 miljoen exemplaren. De filmrechten van 'De zoon' zijn verkocht aan Warner Bros.

Jo Nesbø - De zoon. Vertaling: Annelies de Vroom. Uitgeverij Cargo, 480 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 8863 7.