14 maart 2020

Bommen en granaten (nieuws, 2020)

Boem Boem eindigt in bloedbad 



Voor zijn Bling Bling-reeks had hij een trilogie nodig. Maar voor zijn Boem Boem-serie heeft Diamanten Kogel-winnaar Jan Van der Cruysse aan een tweeluik genoeg. Op 28 maart brengt uitgeverij Manteau Boem Boem 2. Bloedbad in Beringen op de markt.

Wie is er verantwoordelijk voor aanslagen in Antwerpen en Brussel, is de hamvraag in het boek. Is het IS, zijn het rechts-extremisten of betreft het iemand met een persoonlijke vendetta?

Een aanslag met handgranaten tijdens een feestelijke marathon in Antwerpen kost aan acht mensen het leven. Er waren drie slachtoffers bij een gelijksoortige aanslag in Brussel.

Er is geen gebrek aan aanwijzingen. Alleen: die spreken elkaar tegen. Moslimterreur en een moord van dertig jaar geleden in Duitsland. Bloedwraak. Zelfs een mogelijke link met de Bende van Nijvel.

Al vlug spuien binnen- en buitenlandse media onverbloemd kritiek. Want ondanks de massale inzet van specialisten en middelen vinden gerecht en politie geen spoor van de daders. De snelle opeising van de aanslag door IS verrast de speurders.

Elk nieuw spoor dat wordt onderzocht, roept meer vragen op. De antwoorden blijven uit. De politie zit met de handen in het haar. Een derde aanslag maakt duidelijk dat het moorden zal doorgaan tot de dader wordt gepakt. En dan moet de echte nachtmerrie nog beginnen.rder verschenen.

De enige die mogelijke stukjes van de puzzel herkent is Alexandra Vierendeel, een voormalige legerofficier. Ze ziet aanknopingspunten met gebeurtenissen uit de jaren tachtig. Een verhaal dat begon als een knullig misverstand en eindigde in tragedie. Dan pas wordt duidelijk dat iedereen bewust op het verkeerde been werd gezet.

Jan Van der Cruysse, ex-woordvoerder van Brussels Airport, is specialist crisiscommunicatie. Van zijn Bling Bling-trilogie werden meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Splendid Film kocht onlangs de filmrechten van Bling Bling 1.

Geen opmerkingen: