25 maart 2020

Lezen in tijden van corona 4 (nieuws, 2020)

Taylor Adams - Hinderlaag



Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Hinderlaag van Taylor Adams bijvoorbeeld, deze week verschenen bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff, die als 'teaser' het volgende meldt: 'Een jong stel wordt op de korrel genomen door een meedogenloze sluipschutter...'


James en Elle zijn een jong stel dat door de Mojave-woestijn reist, op weg naar een nieuw leven. Wanneer hun auto op mysterieuze wijze kapotgaat, stranden ze in een niemandsland, zonder telefoonverbinding en voldoende water.

Maar dat is de minste van hun zorgen; een kilometer verderop heeft een dodelijke sluipschutter hen in het vizier.

Met niemand in de buurt om te helpen en omringd door open terrein kunnen ze geen kant op. Dat geldt alleen niet voor de sluipschutter…

‘Net zo beangstigend als Stephen King', schrijft Entertainment Weekly, die waarschijnlijk de boeken van deze grootmeester bedoelt, niet de schrijver zelf.

Taylor Adams is auteur van onder andere de thriller Geen uitweg, waarvan de vertaalrechten verkocht zijn aan 28 landen. Een verfilming is in de maak. Naast boeken schrijft Adams ook scripts voor de filmindustrie.

Geen opmerkingen: