25 maart 2020

Lezen in tijden van corona 3 (nieuws, 2020)

Katrine Engberg - Glazen vleugels



Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Glazen vleugels van Katrine Engberg bijvoorbeeld. Deze thriller over het corrupte Deense zorgsysteem verschijnt 7 april bij A.W. Bruna. 'Jussi Adler-Olsen meets Tess Gerritsen', aldus de uitgeverij.

Het is zaterdag 14 oktober. De afdeling hartbewaking in het Rigshospitalet van Kopenhagen. Een verpleegkundige vult een injectiespuit met een overdosis medicatie en loopt de kamer binnen van een oudere patiënt.

Maandag, vijf dagen eerder. Een bezorger doet een macabere vondst: het naakte lichaam van een dode vrouw ligt in een fontein in een van de hoofdstraten van de Deense hoofdstad.

Het onderzoek leidt rechercheur Jeppe Kørner, zijn partner Anette Werner en hun nieuwe collega naar het hart van het zorgsysteem. Een wereld waar vuile ambitie en corruptie een grotere plaats innemen dan empathie en medemenselijkheid. En intussen tikken de uren weg tot de volgende moord...

Katrine Engberg (1975) was in Denemarken reeds bekend als danser en choreograaf toen ze in 2006 haar schrijfdebuut maakte met een non-fictieboek. Ze werkt nog steeds als regisseur en choreograaf, voor theater en televisie.

Inmiddels heeft ze ook groot succes met haar boeken. Haar thrillers over Jeppe Kørner en Anette Werner belanden steevast in de top 3 van de Deense bestsellerlijst, en ook internationaal worden haar boeken opgepikt.

Katrine Engberg over haar nieuwe thriller:


Geen opmerkingen: