14 maart 2020

Doorbraakthriller (nieuws, 2020)

Een haastig gekrabbeld briefje 



Met De mensen boven ons beleefde publiekslieveling Lisa Jewell nu ook de doorbraak bij de critici. Het boek kwam binnen op nummer 1 in de Sunday Times-bestsellerlijst. Uitgeverij A.W. Bruna, die spreekt van 'een psychologische thriller met sterke personages',  brengt het achttiende boek van de Britse schrijfster uit op 26 mei.

De beginscène van De mensen boven ons is meer dan creepy. In een groot huis in het Londense Chelsea ligt een baby wakker in haar wiegje. Gevoed en verzorgd wacht ze vrolijk tot iemand haar oppakt.

In de keuken liggen, naast een haastig gekrabbeld briefje, drie lichamen. De slachtoffers zijn al enkele dagen dood.

Wie heeft er in de tussentijd voor de baby gezorgd?

'Onmogelijk om weg te leggen', oordeelde The Guardian. En: 'Verschillende goed ontwikkelde personages, wisselend perspectief en een verontrustend plot die bruist van het leven zorgen voor een boeiend verhaal vol verrassingen', stelt Publischers Weekly.

Lisa Jewell (Londen, 1968) schreef haar eerste roman, Ralph's Party, naar aanleiding van een weddenschap. Het werd in 1998 uitgegeven door Penguin en was dat jaar het bestverkopende debuut.

Sindsdien heeft ze achttien boeken geschreven. Enkele jaren geleden is ze van genre veranderd – van chicklit via steeds donkerder romans naar psychologische thrillers.

Geen opmerkingen: