04 maart 2020

Voorpret (nieuws, 2020)

Een dreigbrief voor inspecteur Vegter



Goed nieuws voor liefhebbers van mooi geschreven en intelligente spannende boeken: Lieneke Dijkzeul, volgens De Spanningsblog de beste thrillerschrijfster van Nederland, komt weer met een nieuwe thriller over inspecteur Paul Vegter. In Een vorm van verraad wordt een aanval gedaan op de rechtsstaat.


Lieneke Dijkzeul publiceerde voor het laatst in 2012 over inspecteur Paul Vegter. Dat was in Wat overblijft, haar vijfde thriller over de politieman. In Een vorm van verraad breken er blije tijden aan voor Vegter: hij gaat trouwen! Maar lang kan de voorpret niet duren. Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt hij een dreigbrief met de boodschap: IK GA IETS RECHTZETTEN KLOOTZAK.

Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin zijn aanstaande vrouw – en collega – Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De dreiging wordt reëel wanneer er op een nacht een aanslag op het huis van Paul en Renée wordt gepleegd, die hen verbijsterd achterlaat. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen.

Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis – door een erehaag van collega’s in uniform – als er vanuit een rijdende auto een automatisch wapen op hen wordt gericht.

Lieneke Dijkzeul schrijft al jaren literaire thrillers, scenario’s en kinderboeken. Al haar thrillers met inspecteur Paul Vegter in de hoofdrol zijn genomineerd geweest voor diverse prijzen, zoals De Gouden Strop en de Diamanten Kogel. In september 2013 kwam haar eerste, deels autobiografische, roman Achterstallig geluk uit. Haar werk verschijnt ook in Duitsland.

Geen opmerkingen: