11 maart 2020

Streaming (nieuws, 2020)


Is het boek beter dan Netflix? 




De vraag boven dit stukje gaat op voor De stilte van de witte stad, de bestseller van Eva García Sáenz de Urturi. Nog geen jaar geleden verscheen het boek in Nederlandse vertaling en sinds deze week is op Netflix de verfilming ervan te zien. Zij die het boek gelezen hebben, kunnen nu gaan vergelijken. 


In deze thriller zijn de hoofdrollen weggelegd voor Javier Rey (Cocaine Coast) en Belén Rueda (Julia's Eyes). De stilte van de witte stad kwam in juli 2019 op de markt en is het eerste deel van een trilogie. In november 2019 volgde het tweede deel, De riten van het water. Het laatste deel van de serie, De heren van de tijd, is vanaf 19 mei verkrijgbaar.

Voor wie het verhaal niet kent: Tasio Ortiz de Zárate is een briljante archeoloog die twintig jaar geleden werd veroordeeld voor een reeks bizarre moorden in het rustige stadje Vitoria. Hij staat op het punt voor het eerst de gevangenis te verlaten, als de misdaden weer beginnen: in de kathedraal van Vitoria wordt een jong stelletje gevonden: naakt en om het leven gekomen door bijensteken in hun keel.

Niet veel later wordt in de Casa del Cordón, een bekend middeleeuws gebouw in de stad, een ander koppel vermoord.

De jonge inspecteur en profiler Unai López de Ayala - beter bekend als Kraken - wil niets liever dan meer moorden voorkomen, maar een recente tragedie in zijn eigen leven maakt het hem moeilijk om deze zaak te behandelen als alle andere. Zijn onorthodoxe werkmethode wekt bovendien ergernis bij zijn baas. De tijd begint te dringen en de dreiging wordt alsmaar sterker: wie volgt?

Eva García Sáenz de Urturi (1972) werd geboren in Vitoria en woont sinds haar vijftiende in Alicante, waar ze aan de universiteit werkt. Haar eerste boek heeft ze in eigen beheer uitgegeven en het werd online een grote bestseller. Inmiddels zijn er al meer dan een miljoen exemplaren verkocht van de trilogie van De witte stad.




Geen opmerkingen: