08 mei 2024

In de race (nieuws, 2024)

Nederlandse auteurs ontbreken op shortlist VN Thriller van het jaarElk jaar kijken thrillerauteurs met angst en beven uit naar de publicatie van de VN Detective & Thrillergids. Met honderden vileine en snijdende kritieken heeft de redactie een beruchte naam opgebouwd als nietsontziende scherprechter onder de recensenten. Op 21 mei ligt de 45ste editie van de gids in de winkel.

Het clubje van thrillerrecensenten brandt overigens niet alle verschenen boeken tot de grond toe af. Er zijn thrillers die volgens boven het maaiveld uitsteken en die kans maken op de titel VN Thriller van het jaar. 

De redactie heeft 387 boeken onder het vergrootglas gelegd. Zes daarvan hebben het geschopt tot de shortlist voor de zo begeerde titel. Uit de shortlist die door de redactie is vrijgegeven, valt al snel één duidelijke conclusie te trekken: er zit gaan auteur van vaderlandse bodem bij.

De auteurs die strijden voor de eer, komen uit de VS (Jordan Harper, Harlan Coben en Chris Carter, de laatste overigens geboren in Brazilië), Chili (Benjamin Labatut, geboren in Rotterdam), Ierland (John Banville) en Groot-Brittannië (Natasha Pulley). Hun genomineerde boeken zijn respectievelijk Stad der engelen, Terugkeer, Een voor een, De maniac, De garage en Stad 40

In de gids wordt bekendgemaakt wie de VN Thriller van het jaar heeft geschreven.  

Geen opmerkingen: