25 mei 2024

Gesignaleerd 624 (nieuws, 2024)

Sofie Delporte - Zwijgen is bitterBij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verschijnt op 27 mei de thriller Zwijgen is bitter van Sofie Delporte. Mysterieus en nagelbijtend spannend, belooft de uitgever over het tweede boek van deze Vlaamse auteur.

Een vader en zijn zoontje gaan samen het bos in. Ze komen niet terug. Inspecteur Olivia Leroy van de afdeling Vermiste Personen gaat op onderzoek uit en trotseert alle tegenwerking die op haar pad komt, ook die van haar eigen collega's. Vastbesloten de zaak op te lossen bijt ze zich in het mysterie vast.


Een rustig dorpje wordt opgeschrikt door de verdwijning van een man en zijn zoon. Volgens de moeder zijn ze in het donker verdwaald in het bos vlak bij hun huis. Om onduidelijke redenen weigert ze verder mee te werken aan het onderzoek.

De afdeling Vermiste Personen wordt erbij gehaald en een grootschalige zoekactie gaat van start. Naarmate de uren en dagen verstrijken, rijzen er steeds meer vragen over wat er die nacht echt gebeurd is.

Bij inspecteur Olivia Leroy rakelt het onderzoek onwelkome herinneringen op aan het vertrek van haar eigen vader. Al snel vermoedt ze dat het motief voor de verdwijning in het verleden te vinden is. Een verleden waar iedereen liever over zwijgt. Ze raakt verstrikt in een kluwen van leugens en verraad. Als er een dode valt, beseft ze dat ze tegenover een bijzonder gewiekste dader staat. Haar zoektocht naar de waarheid leidt naar een schokkende ontknoping.

Sofie Delporte studeerde geschiedenis en werkt als bibliothecaris, zo ongeveer de leukte job ter wereld, vindt ze zelf. Ze schreef eerst korte verhalen bij het Gentse Schrijverscollectief. Na een lezing door Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, besloot ze zich aan een misdaadroman te wagen. Vijf jaar werkte ze aan haar thrillerdebuut Ik kan je redden, dat enthousiast werd ontvangen door lezers en recensenten. Sofie woont samen met man, dochter en prettig gestoorde kat in het Gentse.

Geen opmerkingen: