19 mei 2024

Gesignaleerd 623 (nieuws, 2024)

David Baldacci - Het procesOp 22 mei verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna een nieuwe thriller van bestsellerauteur David Baldacci. Volgens de uitgever is Het proces, dat zich afspeelt in de jaren 60, 'misschien wel de persoonlijkste thriller' van de schrijver.

Jack Lee is een witte advocaat in het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten die nooit iets heeft gedaan om zich tegen racisme te verzetten. Totdat hij besluit om Jerome Washington te vertegenwoordigen, een zwarte man die wordt beschuldigd van de brute moord op een oud en welvarend wit echtpaar.

Het is een zaak waarin zijn cliƫnt geen eerlijke behandeling kan verwachten en Lee twijfelt ernstig over zijn beslissing: is hij goed genoeg om het recht te laten zegevieren?

Desiree DuBose is een zwarte advocaat uit Chicago die haar hele leven heeft gewijd aan gerechtigheid en gelijkheid. Ze reist af naar Virginia om samen met Lee de juridische strijd aan te gaan met een openbaar aanklager die de doodstraf eist.

Maar DuBose komt er al snel achter dat er veel meer op het spel staat: duistere krachten zijn aan het werk om de door de burgerrechtenbeweging behaalde overwinningen teniet te doen.

Lee en DuBose, twee advocaten die in alles elkaars tegenpolen zijn, vechten samen voor wat ooit onmogelijk leek: een kans op een eerlijk proces en gerechtigheid in een door rassenstrijd verscheurd land.

Benieuwd? Klik hier voor een leesfragment. 

Van David Baldacci's boeken zijn meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht in Nederland en BelgiĆ«. 

Geen opmerkingen: