24 mei 2024

Sons of Jinx (nieuws, 2024)

Werchter rocktBij uitgeverij Manteau verschijnt 28 mei de thriller Born to be wild van Ines Nijs. Volgens de uitgever is dit de start van 'een veelbelovende nieuwe thrillerreekst', die zich in het doorgaans rustige Vlaams-Brabantse Werchter afspeelt. Een pittoresk dorp waar je zeldzame vogelsoorten, wandelaars, fietsers én Bruce Springsteen kunt tegenkomen.

Streekreporter Lexi Callier uit Werchter is 37, motard en rock-'n-roll. Wanneer haar blinde dochter Laetitia op internaat gaat, heeft ze de handen vrij om haar droom te realiseren. Ze bombardeert zichzelf tot onderzoeksjournalist en zet meteen haar tanden in een reportage over de Werchterse motorclub Sons of Jinx.

Ze ontmoet de charismatische Leo, met wie ze meteen een klik heeft.

Maar kan ze hem wel vertrouwen? En hoe zit het met de andere clubleden, wie zijn ze echt?

Meegesleept door haar onstilbare nieuwsgierigheid loopt Lexi een paar mensen stevig in de weg. Pas wanneer ze de waarheid ontdekt over de dood van een vrouw die bij de club hoorde, begrijpt ze met wie ze te maken heeft. Maar dan is het te laat.

Ines Nijs (1968) is schrijfster en freelanceredacteur. Ze woont en werkt afwisselend in België en Senegal. Eerder publiceerde ze de romans Onomkeerbaar en De terugvlucht.

Geen opmerkingen: