11 maart 2023

Tegelteksten (nieuws, 2023)

Het Parool maakt gehakt van 'nieuw thrillerfenomeen'Javier Castillo is volgens de Spaanse krant El Pais 'een van de allergrootste en allerbeste thrillerfenomenen'. Maar Het Parool oordeelt dat zijn De zaak Templeton van clichés aan elkaar hangt. Bovendien lijkt de tekst met een hark te zijn geschreven.

De zaak Templeton is inmiddels een Netflix-serie geworden. Van het boek met de oorspronkelijke titel La chica de nieve is de miniserie The Snow Girl gemaakt. 

In het boek van Javier Castillo verdwijnt het driejarige Amerikaanse meisje Kiera Templeton tijdens de Thanksgiving Parade in 1989. Miren Trigss, studente journalistiek, kan de zaak niet loslaten en gaat op onderzoek uit. 

'De plot is op zich aardig', schrijft Marjolijn de Cocq in Het Parool, 'met een reis terug naar de tijd van TDK-videobanden, ratelende modems en Snake op je Nokia, maar de ontwikkeling van de zaak rammelt van de clichés.' Ook de tegelteksten waarmee elk hoofdstuk opent ('Zonder inzet lukt niets'), irriteren mateloos en de vertaling is van een belabberd niveau.

De zaak Templeton is een uitgave van Boekerij.

(Bron: Het Parool)

Geen opmerkingen: