08 maart 2023

Gesignaleerd 580 (nieuws, 2023)

René Appel - Waarom nietTaalkundige en thrillerschrijver bespreekt wekelijks in het radioprogramma De Taalstaat het DNA van een min of meer bekende Nederlander. Fans van zijn werk kunnen vanaf nu onderzoeken of het DNA van de godfather van de psychologische thriller gewijzigd is, want sinds gisteren ligt diens nieuwe boek Waarom niet (een uitgave van Ambo|Anthos) in de boekwinkel.

Waarom niet
is opnieuw een actuele thriller waarin 'gewone mensen' zwaar in de problemen raken.

Terwijl haar man op voetbalweekend is viert Tara Ellink haar eenendertigste verjaardag met een groepje vrienden in een café. Daar raakt ze in gesprek met ene Ron, die maar al te graag op drankjes trakteert.

Na een gezellig avondje met flink wat wijn, loopt Ron met haar mee naar haar appartement, waar hij zich naar binnen weet te praten. ‘Waarom niet,’ zegt hij nog, voordat hij de deur achter hen sluit.

De gevolgen zijn rampzalig voor Tara en leiden ertoe dat ze instort, dat ze van haar man en familie verwijderd raakt en uiteindelijk zelfs dat er een bloederige moord wordt gepleegd.

Maar wie ontpopt zich als moordenaar en wie wordt het slachtoffer?

René Appel (Hoogkarspel, 1945) behoort al meer dan 25 jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won De Gouden Strop twee keer – met De derde persoon en Zinloos geweld – en werd talloze malen voor deze prijs genomineerd. In totaal heeft René Appel meer dan een kwart miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen.

In 2021 werd de Meesterprijs aan hem toegekend voor 'voor zijn belangrijke bijdrage voor de ontwikkeling van het genre'. Sinds 2003 is hij fulltime schrijver, Waarom niet is - als we goed geteld hebben - zijn 33ste misdaadroman. Komende maand verschijnt zijn thriller De advocaat uit 2013 onder de titel The Amsterdam Lawyer in de Amerikaanse boekhandel.

Geen opmerkingen: