07 maart 2023

Gesignaleerd 579 (nieuws, 2023)

Geert Klaasen - JachtBij uitgeverij Manteau is vandaag verschenen de roman Jacht van Geert Klaasen. Het is het eerste boek voor volwassenen van deze Belgische huisarts.


Niets is wat het lijkt, niemand is wie hij zegt te zijn. Er is maar één ding zeker: niemand is toevallig op zeiljacht Tsarevitsj.

Sarah dacht dat haar echtgenoot Zacharias omgekomen was tijdens een auto-ongeluk jaren geleden. Dan ontvangt ze een envelop met daarin een foto van 'Ziggy' op een zeiljacht. Ze trotseert 'een wervelstorm van verdriet, wraak, eenzaamheid en liefde',  in de hoop haar man te kunnen terugvinden.

Leningrad, 1968. Zacharias Chetwyck wordt uitgenodigd op het fabelachtige jacht van de laatste tsaar. Terwijl de Tsarevitsj de havens van Europa afschuimt, raakt Zacharias er langzaam van overtuigd dat geen enkele medepassagier toevallig op het schip zit. In zijn zoektocht naar de waarheid ontdekt hij dat ook zijn eigen leven één grote leugen is.

Zeventien jaar later komt Sarah, de vrouw van Zacharias, te weten dat haar man nog leeft. Langzaamaan achterhaalt ze wat er op de Tsarevitsj is gebeurd en welke rol het verleden van de opvarenden daarin heeft gespeeld.

Jacht is volgens de uitgever 'een reis door honderd jaar Europese en Russische geschiedenis, van het kleinste dorp in België tijdens de Groote Oorlog via verwaarloosde circussen en Engelse landgoederen naar een eliteclub in Buenos Aires'.

Geert Klaasen is een Belgische huisarts, reiziger en schrijver met een bijzondere interesse voor geschiedenis. Van zijn hand verschenen eerder enkele jeugdboeken. In 2016 won hij met De zilveren raaf de Zoute Zoen, de prijs voor het beste jeugdboek.

Geen opmerkingen: