02 maart 2023

Breed aanbod (nieuws, 2023)

Uitgeverij lanceert digital only-imprint HeartbeatUitgeverij A.W. Bruna heeft een nieuwe imprint: Heartbeat. Het is een digital only-imprint voor e-books en luisterboeken. De eerste titel is vorige week gelanceerd. 

Sinds 23 februari verschijnen bij Heartbeat zowel Nederlandse als vertaalde titels alleen in e-book en luisterboek. 'Fans van thrillers, romcoms, feelgoodromans en erotische, queer en historische romance kunnen hun hart ophalen en spannende verhalen ontdekken', meldt A.W. Bruna.

Juliette van Wersch, uitgever Heartbeat: ‘De afgelopen jaren hebben we de vraag naar e-books en luisterboeken (mede dankzij de streamingdiensten) zien groeien. Vooral in de genres romance, feelgood en spanning wordt er veel gelezen en geluisterd en is er ruimte in de markt voor meer aanbod. Met Heartbeat willen we de fans van deze genres zo goed mogelijk bedienen met een breed aanbod van bingewaardige series en aantrekkelijke standalones.'

In totaal verwacht Heartbeat dit jaar 50 titels en vanaf 2024 ongeveer 60 titels per jaar uit te geven. 

Op de planning voor dit jaar staan onder andere cosy crime van Helena Marchmont, een historische serie van Scarlett Peckham voor de fans van Bridgerton. Van Nederlandse bodem verschijnt Love Hotel, een erotische e-book- en audioserie waarin verlangen en fantasie centraal staan: als lezer/luisteraar 'check je in' en betreed je een wereld waar diepste verlangens werkelijkheid worden.

De aftrap was op 23 februari, met deel één in de Taskforce Zuid-serie van Ed van Eeden, Familiedrama. Over Taskforce Zuid: Al jaren maakt de politie jacht op het hoofd van de Tilburgse misdaadfamilie: Huub Verbunt. Wanneer het OM eindelijk een kroongetuige heeft gevonden in de zaak tegen Verbunt, vallen er ineens doden.

De plaatselijke politiekorpsen komen er niet uit en de aanslagen worden steeds heviger dus zet de centrale overheid een nieuw team op voor de drie zuidelijke provincies: Taskforce Zuid. Het team staat onder leiding van inspecteur Fenny Folman.

Ed van Eeden werd in Nijmegen geboren in 1957 en studeerde Nederlands, filosofie en algemene literatuurwetenschap. Van Eeden werkt sinds 1989 als freelance literair journalist, vertaler en publicist. Hij debuteerde als romanschrijver in 1999 met De Vogelspin. In 2000 verscheen zijn eerste politieroman Dossier jeugdbende, tevens het eerste deel van de reeks DISTRICT NOORD. In 2001 verschenen deel 2 en 3, in 2002 deel 4.

Geen opmerkingen: