16 maart 2023

Immer geradeaus (nieuws, 2023)


Duitse vertaalrechten van De Repair Club verkochtNa De macht van meneer Miller, CEL en Wachtwoord krijgt nu ook de vorig jaar verschenen thriller De Repair Club van Charles den Tex een Duitse vertaling. In De Repair Club wordt John Antink, ex-chef van de geheime dienst,  gedwongen zijn verleden onder ogen te zien. Hij moet een fout uit zijn carrière herstellen.

De Repair Club is terecht met lof onthaald. Het boek was onder meer genomineerd voor VN Thriller van het Jaar. Dit succes is ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven. De bestseller zal dit najaar in
het Duits verschijnen bij HarperCollins Germany. ‘Ik ben ongelooflijk trots dat Charles’ geweldige en
actuele thriller binnenkort ook in het Duits te lezen zal zijn', zegt Erwin Koning, uitgever bij HarperCollins Holland. 'Hét bewijs dat het genre spionagethriller nog springlevend is!’

Over drie weken verschijnt Trauma, een nieuwe thriller met John Antink, in de hoofdrol. Maar Charles den Tex heeft nog meer ijzers in het vuur. Bij uitgeverij Volt verschijnt Rollercoaster Six - De leugen, een jeugdthriller. Het boek is een coproductie met kinderboekenauteur Fred Diks en deel 1 in een serie rondom zes vrienden die voor elkaar door het vuur gaan. 

Charles den Tex schrijft sinds 1995 spannende boeken. Er staan nu zestien op zijn cv. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder drie keer de Gouden Strop, de Gouden Vleermuis, de Crimezone Publieksprijs en de VN Detective & Thrillergids publieksprijs.

Geen opmerkingen: