31 maart 2023

Met plezier gelezen (nieuws, 2023)

Eredoctoraat voor Lee ChildDe Britse bestsellerauteur Lee Child heeft een eredoctoraat ontvangen van Coventry University. De schrijver woonde in zijn jongensjaren in de stad in de Britse Midlands waar de universiteit is gevestigd. 

De schrijver, wiens echte naam James Dover Grant CBE is, had een langdurige carrière als tv-programmamaker, voordat hij zich aan het schrijven van thrillers waagde. Zijn thrillerdebuut, Killing Floor, won zowel de Anthony Award en Barry Award voor beste eerste roman. Van zijn Jack Reacher-serie zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan. Tom Cruise speelde de hoofdrol in de verfilming van zijn thrillers.

De 68-jarige Child was donderdag te gast in de kathedraal in Coventry, waar hij tot doctor in de letteren werd benoemd. 'Ik ben buitengewoon vereerd met dit eredoctoraat', zei Child. 'Wat het echt betekent, is dat iemand mijn boeken met plezier heeft gelezen. Ik ben dankbaar voor de eer die mij is toegekomen, maar wat ik nog mooier vond was te zien hoe de studenten hun bul krijgen waar zij zo hard voor hebben gewerkt. Velen van hen zijn de eerste ooit in hun familie die een universitaire studie hebben gedaan - ik was de tweede in mijn familie - en ik weet wat het betekent voor zowel de student als zijn dierbaren.' 

Geen opmerkingen: