09 januari 2018

Verspilling (nieuws, 2018)

Forsyth gaat het toch nog een keer proberen


De Britse journalist/thrillerschrijver en voormalig MI6-agent Frederick Forsyth heeft met uitgeverij Transworld een deal gesloten om nog de komende herfst een nieuwe thriller te publiceren. Nog geen anderhalf jaar geleden liet de schrijver weten zijn typemachine aan de wilgen te hangen. 

The Fox, zoals Forsyths achttiende thriller zal gaan heten, is gebaseerd op de verhalen van de Britse hackers Gary McKinnon en Lauri Love. Het vertelt het verhaal over een achttienjarige scholier met het aspergersyndroom, die in staat is om door firewalls heen te dringen en de geheimen van buitenlandse overheden en andere grotere organisaties bloot te leggen.

De schrijver erkende dat hij plannen had om 'met pensioen te gaan', maar nadat hij de plot voor het nieuwe boek had verzonnen vond hij een verspilling van tijd om er niet mee verder te gaan. Forsyths uitgever Bill Scott-Kerr is buitengewoon opgetogen. 'Ik ben blij dat we een nieuw bewijs van zijn formidabele verhalenvertellerij tegemoet mogen zien.' Forsyth heeft wereldwijd 75 miljoen boeken verkocht.

In 2016 zei Forsyth nog dat hij geen onderwerpen meer heeft waarover hij wil schrijven. De schrijver volgde een opleiding tot gevechtspiloot voordat hij in 1961 bij het persbureau Reuters aan de slag ging. Sinds 1970 schrijft hij boeken. Na zijn laatste reis naar Somaliƫ om research te doen voor de thriller The Kill List, zei zijn vrouw: 'Je bent nu veel te oud, deze plaatsen zijn verdomd gevaarlijk en je rent niet meer zo snel als je jaren geleden deed.' Hij probeerde nog online informatie over het land te vinden, maar de resultaten vielen hem zwaar tegen. 'Ik vond slechts statistieken, maar geen sfeer.'

Forsyths eerste thriller, The Day of the Jackal, verscheen in 1971 en was direct een succes. Het boek gaat over een aanslag op het leven van de Franse president Charles de Gaulle door rechts-extremisten die boos waren om de president ermee instemde dat Algerije onafhankelijk werd. De verfilming met in de hoofdrol Edward Fox werd een klassieker.

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: