16 januari 2018

Onverwacht dilemma (nieuws, 2018)

Het pact van Wilhelmina en Churchill

Tomas Ross presenteert donderdag 25 januari in boekhandel Paagman in Den Haag zijn nieuwste thriller Het verdriet van Wilhelmina. Het is volgens uitgeverij Cargo het 'spectaculaire slotstuk' van de Indië-trilogie.

Het is eind november 1941. Na de Duitse opmars in Europa is de angst groot dat Nederlands-Indië zal worden aangevallen door Japan. In Engeland krijgt koningin Wilhelmina op het landgoed Stubbings House bezoek van de Britse premier Winston Churchill. Hij stelt haar voor een onverwacht en verschrikkelijk dilemma.

Acht jaar later: de nationalisten van Soekarno hebben de onafhankelijke Republik Indonesia uitgeroepen. Voormalig inlichtingenofficier Arnie Springer hoort dat zijn oude liefde op Java is verdwenen nadat ze samen werd gezien met de beruchte Nederlandse deserteur Poncke Princen. Hoewel Arnie na de gruwelen van de jappenkampen gezworen heeft nooit terug te gaan, vliegt hij in april 1949 naar Batavia. In de tropische hitte onderneemt hij een levensgevaarlijke zoektocht en belandt hij in een mijnenveld van intriges waarin alles verband lijkt te houden met het pact van Wilhelmina en Churchill.

Tomas Ross zal tijdens de presentatie worden geïnterviewd door journalist Jean-Pierre Geelen.
Bekijk hier de trailer:


Geen opmerkingen: