23 januari 2018

Wordt verwacht 429 (nieuws, 2018)


Alex Cross in het verdachtenbankje


Voor alles moet een eerste keer zijn. Zelfs voor Alex Cross, de held in de thrillerserie van bestsellerfabrikant James Patterson. In De zaak tegen Alex Cross, die 15 maart bij uitgeverij Cargo verschijnt, staat de geliefde hoofdpersoon deze keer aan de verkeerde kant van de wet.

In - als we het goed hebben - de vijfentwintigste thriller over de in Washington D.C. werkzame Afro-Amerikaanse speurder en psycholoog wordt Alex Cross beschuldigd van het neerschieten van de handlangers van zijn Gary Soneji. En dat is Cross' aartsvijand die hem al sinds Along came a Spider (1992) op zijn zachtst gezegd dwarszit.

Cross wordt aan de schandpaal genageld en als voorbeeld gesteld voor alle 'triggerhappy' agenten. De held weet dat het om een gevalletje van zelfverdediging ging, maar zal de jury hem in het gelijk stellen?

Terwijl Cross vecht voor zijn vrijheid, laat zijn voormalige partner John Sampson hem een video zien die aanwijzingen bevat rond de vermissing van een aantal jonge meisjes. Ondanks zijn schorsing gaat Cross toch op onderzoek uit en hij belandt in de donkerste hoeken van het internet, waar moord slechts een vorm van ontspanning is.

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Naast de Alex Cross-serie publiceert Patterson ook de succesvolle reeks The Women's Murder Club.

Van de Cross-thrillers zijn er slechts enkele verfilmd: Along came a Spider en Kiss the Girls. 'Er waren wel plannen voor meer films', vertelde Patterson in 2016 in een interview met Larry King. 'Maar daarna verliep het ontwikkelen van een nieuwe film bij de Paramount-studio's niet zo soepel. Zo wilden ze een film maken van de thriller Roses are red. Ze stuurden een filmscenario naar me toe. En geloof het of niet, het enige wat ze uit het boek hadden overgenomen waren de titel en de naam van Alex Cross. Meer zat er niet in.'

Foto auteur: Deborah Feingold

1 opmerking:

sherry zei

Ik ben benieuwd naar dit boek!