09 januari 2018

Grenzeloze ambitie (nieuws, 2018)

Boris Dittrich schrijft spannend geschenkboekje


Oud-politicus Boris Dittrich schrijft het Geschenkboek voor de Spannende Boeken Weken 2018. Dat heeft de Stichting CPNB vandaag laten weten. De cadeaunovelle gaat BARST heten.

Boris Dittrich (foto Ed van Rijswijk)
De thrillers van de voormalige D66-politicus Dittrich worden geprezen om zijn beeldende beschrijvingen en gelaagde personages. Sinds zijn debuut in 2011 heeft hij vier enthousiast ontvangen literaire thrillers afgeleverd. W.O.L.F. (2016), over extremisme in Berlijn, werd door de VN Detective & Thriller Gids uitgeroepen tot beste Nederlandstalige thriller.

Boris Ottokar Dittrich neemt het stokje over van de Zuid Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer die in 2017 het Geschenkboek De vrouw in de blauwe mantel schreef, dat in een oplage van 350.000 exemplaren uitkwam.

De Spannende Boeken Weken lopen van woensdag 6 t/m zondag 24 juni 2018. In die periode geeft de boekhandel BARST, het Geschenkboek van Dittrich, cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

'Ik vind het geweldig eervol om in 2018 de auteur van de Spannende Boeken Weken te mogen zijn’, zegt Boris Dittrich over de opdracht het Geschenkboek te schrijven. ‘Een bijzondere rij van door mij zeer gewaardeerde auteurs ging mij voor. Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van het Geschenkboek dat de titel BARST zal krijgen. In BARST staat een moord centraal en grenzeloze ambitie rond een populair tv-programma. Ik probeer een toegankelijk en spannend boek te schrijven, waardoor hopelijk nog meer mensen geïnspireerd raken Nederlandse spannende boeken te gaan lezen.

Boris Dittrich was advocaat in Amsterdam, rechter in Alkmaar en jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Zijn werk als strafrechter en in de psychiatriekamer wekten zijn nieuwsgierigheid naar de psychologische drijfveren achter misdaad. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, vanuit New York en Berlijn. Zijn thrillers schrijft hij het liefst op reis, tijdens de lange vluchten die hij als mensenrechtenactivist over de hele wereld maakt. In verrassende plots verbindt hij actuele thema’s met spannende psychologische inzichten. Na zijn thrillerdebuut Moord en brand (2011) volgde het enthousiast ontvangen De waarheid liegen (2013). Zijn derde thriller W.O.L.F. (2016), over extremisme in Berlijn, werd bekroond met vijf sterren in de VN Detective & Thriller Gids. In oktober 2017 verscheen zijn meest recente literaire thriller Halszaak dat lovende kritieken kreeg. Deze thriller is losjes geïnspireerd op de beruchte nekklem-zaak waarbij Mitch Henriquez overleed.

Geen opmerkingen: