27 april 2019

Wordt verwacht 463 (nieuws, 2019)

Noorse Queen of Crime kiest het luchtruim  



De eerste onbemande vliegmachines werden al gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar het verschijnsel drone is pas de afgelopen tien jaar een algemeen erkend begrip geworden. Op De Spanningsblog werd voor het eerst in 2013 gewag gemaakt van zo'n toestel in combinatie met een thriller. Unni Lindell, de Noorse Queen of Crime, laat nu ook de drone in haar nieuwste thriller rondcirkelen.

De drone, zo heet de thriller van Unni Lindell, die op 9 juli bij uitgeverij Volt verschijnt. In een verlaten militair kamp staat een man die een drone over het omringende bos laat vliegen. Hij filmt de omgeving, terwijl de zon langzaam ondergaat.

Wanneer de drone over een open plek vliegt verschijnt er plotseling een tent op het scherm, met een jonge vrouw erbij. Ze is alleen. Weet ze wel dat ze haar tent heeft opgezet op de plek waar vijf jaar geleden een gruwelijke moord is gepleegd?

Na een ongeluk anderhalf jaar geleden is politieagent Marian Dahle weer volledig aan het werk. Cato Isaksen zet haar op een moordzaak: een jonge vrouw is dood aangetroffen in een tent. Tijdens het onderzoek ontmoet ze de zestienjarige Agnes. Wat Marian niet weet, is dat Agnes om een heel speciale reden van plan is om te gaan kamperen op een levensgevaarlijke plek.

Unni Lindell (1957) schreef meer dan zestig boeken voor volwassenen en kinderen. Ze woont en werkt in Oslo. Haar werk is in vele landen vertaald en voortdurend in bestsellerlijsten te vinden. Haar jongste thriller, Ik weet waar je woont, verscheen in 2017.

Geen opmerkingen: