05 april 2019

Gesignaleerd 458 (nieuws, 2019)

James Swallow - Nomade



The House of Books brengt op 23 april de thriller Nomade van James Swallow op de markt. Het is het eerste deel van een reeks rond MI6-agent Marc Dane.
Marc Dane werkt als geheim agent voor MI6. Niet in het veld, maar vanachter een computer. Hij heeft op afstand contact met zijn team. Wanneer Marc als enige een brute aanslag overleeft en tot de schokkende ontdekking komt dat er zich verraders bevinden binnen MI6, wordt hij gedwongen zich naar de frontlinie te begeven.

Alles lijkt er echter op te wijzen dat Marc achter de aanslag zit. Wanneer hij beschuldigd wordt van landverraad volgt er een race tegen de klok om zijn naam te zuiveren. Nu hij nergens meer terechtkan voor hulp en niemand meer kan vertrouwen, moet Marc een beroep doen op de ongrijpbare Rubicongroep en hun leider Lucy Keyes. Als ex-militair weet Lucy hoe het is om een buitenstaander te zijn, en zij beschikt over de vaardigheden die Marc dringend nodig heeft.

Er dreigt een terroristische aanslag, een die groter en dodelijker zal zijn dan ooit tevoren. Nu de veiligheidsdiensten zijn afgeleid, kunnen alleen Lucy en Marc de aanslag tegenhouden voor het te laat is.

‘Niet weg te leggen. Een must-read', juicht bestsellerauteur Wilbur Smith over Nomade. James Swallow is scriptschrijver en auteur. Hij heeft meer dan 45 boeken op zijn naam staan en schrijft scripts voor videogames, radio en televisie. Voor een van zijn scripts werd hij genomineerd voor een BAFTA. Nomade is het eerste deel van de serie rond MI6-agent Marc Dane. In de UK zijn al 210.000 exemplaren verkocht van Nomade.

Geen opmerkingen: