05 april 2019

Schijnbare zelfmoord (nieuws, 2019)

Daniel Cole voltooit succesvolle trilogie



Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt op 3 juni de thriller De wolven van Daniel Cole. Het is het derde en laatste deel van de Ragdoll-serie. 


In 2017 debuteerde de Britse oud-ambulancebroeder Daniel Cole met Ragdoll, het bestverkochte thrillerdebuut van dat jaar. Niet lang daarna volgde Marionet, waarmee Cole de hoge verwachtingen volgens zijn uitgever heeft waargemaakt.

In De wolven zorgt de schijnbare zelfmoord van goede vriend Finley Shaw ervoor dat rechercheur William Fawkes, oftewel Wolf, weer uit zijn zelfgekozen isolement komt. Samen met Baxter en Edmunds duikt Wolf in Shaws verleden om zijn dood te verklaren.

Het wordt een race tegen de klok, want een intern onderzoek naar Wolfs rol bij de Ragdoll-moorden wordt steeds intenser. Ondertussen stuit Wolfs onderzoek op vergaande corruptie binnen het korps, en dreigt hij meer te verliezen dan alleen zijn carrière… Zullen Wolf en Baxter hun meest complexe zaak ooit overleven?

De Britse Daniel Cole (1983) werkte als ambulancebroeder. Ragdoll is zijn debuutthriller en maakte van Cole een overnight success story. De rechten werden inmiddels aan meer dan 30 landen verkocht en het zal worden verfilmd voor tv. De wolven is het laatste deel in deze serie.

Geen opmerkingen: