09 april 2019

Opzienbarende verhalen (nieuws, 2019)

Lee Child maakt tv-serie over échte Jack Reachers


Het Britse mediabedrijf Dancing Ledge Productions gaat samen met bestsellerauteur Lee Child een tv-serie maken over échte helden en heldinnen, mannen en vrouwen van over de hele wereld die hun leven op het spel zetten om onrecht en onheil te bestrijden.

Lee Child: True Crime is de rechttoe rechtaan titel van het nieuwe programma. Daarin worden de verhalen van mensen die échte heldendaden hebben verricht gedramatiseerd. Het gaat, zo zegt het productiebedrijf, om 'Real Life Jack Reachers'.

De schrijver die zijn naam aan het project, ziet zijn boeken inmiddels in meer dan honderd landen verschijnen. Childs werk is vertaald in veertig talen. Nog een ander cijfer: elke 9 seconden wordt er er ergens ter wereld een Jack Reacher-thriller verkocht. De verfilmingen van zijn boeken hebben 400 miljoen dollar opgebracht. Past Tense, zijn laatste boek, stond tegelijkertijd op 1 in zowel de Amerikaanse als Britse bestsellerlijst.

'We lezen allemaal thrillers en zien films waarin een doodgewoon mens tot uiterste wordt gedreven om zijn gezin te beschermen of onrecht tegen te gaan', zegt Lee Child. 'In werkelijkheid gaat dat nog verder. We hebben opzienbarende verhalen te vertellen. Sommige zijn bijna ongeloofwaardig, maar ze zijn allemaal waar gebeurd.'

Dancing Ledge heeft een team mensen aan het werk gezet om de waargebeurde true crimeverhalen te verzamelen. Eerder maakte het bedrijf de tv-serie The New Pope voor Netflix.

Geen opmerkingen: