22 augustus 2019

Bezoedelde reputatie (nieuws, 2019)

Michael Robotham in de race voor Ned Kelly Award 



Bestsellerauteur Michael Robotham is een van de genomineerden voor de Ned Kelly Award in de categorie Best crime fiction. Hij neemt het met zijn thriller De andere vrouw op tegen vijf collega-auteurs.

De Australische Crime Writers Association (ACWA) heeft deze week de shortlists voor de diverse categorieën voor de Ned Kelly Award bekendgemaakt. Deze prijs voor de beste thrillers en true crime van Australische bodem is vernoemd naar de bekendste bushranger van het land. Voor velen was Ned Kelly (foto), die drie politiemensen vermoordde en in 1880 op 25-jarige leeftijd werd opgehangen, een held vanwege zijn strijd tegen de koloniale autoriteiten.

In het genomineerde boek van Michael Robotham ontdekt psycholoog Joe O'Loughlin dat zijn vader, die ernstig is toegetakeld en in het ziekenhuis is beland, niet alleen met zijn moeder is getrouwd maar ook nog met een andere vrouw. O'Loughlin wil het naadje van de kous weten en ervaart dat de reputatie van zijn vader, een befaamd chirurg, langzaam maar zeker bezoedeld raakt.

De andere genomineerden voor de prijs zijn met Garry Disher met Kill Shot: A Wyatt Thriller, Candice Fox (Gone by Midnight), Kerry Greenwood (The Spotted Dog), Jane Harper (The Lost Man, Verlaten in Nederlandse vertaling) en Sue Williams (Live and Let Fry).

Robotham won de prijs twee keer eerder, Candice Fox mocht hem een keer eerder in ontvangst nemen. De winnaars worden op vrijdag 6 september bekendgemaakt op het BAD Sydney Crime Writers Festival.

Bron: Books + Publishing

Geen opmerkingen: