31 juli 2020

Wordt verwacht 469 (nieuws, 2020)

Christian White - De vrouw en de weduwe  



De media in Australiƫ buitelen over elkaar heen in loftuitingen voor schrijver Christian White en zijn thriller De vrouw en de weduwe. 'Een van de origineelste thrillers van dit jaar', schrijft The Sidney Morning Herald. The Big Issue: 'De vrouw en de weduwe zet Christian White definitief neer als een van onze grootste nieuwe talenten. Zijn inmiddels kenmerkende schrijfstijl en enorme energie zorgen ervoor dat lezers de hele nacht wakker blijven.' Vanaf 18 augustus kunnen we in het Nederlands taalgebied oordelen of de recensenten bij het rechte eind hebben, want dan verschijnt het bewuste boek bij uitgeverij A.W. Bruna.

De uitgeverij stelt in een persbericht: 'Christian White neemt je mee naar de rand van de klif
en vraagt vervolgens: 'Hoe goed ken jij de mensen van wie je houdt nou echt?''

Goeie vraag. Het antwoord zou te vinden moeten zijn in het volgende verhaal: Het is winter en griezelig stil op het vakantie-eiland Belport, vlak voor de Australische kust. Slecht nieuws heeft Kate naar dit uitgestorven oord gebracht, en haar verdriet wordt met de dag groter als ze meer te weten komt over haar overleden man en het geheime leven dat hij bleek te leiden.

Abby, een bewoner van het eiland, is gewend aan deze stille winters. Maar dit jaar wordt haar wereld op z'n kop gezet wanneer ze bewijzen vindt die haar man in een heel kwaad daglicht stellen.

Maar niets op dit eiland is wat het lijkt. En pas als deze twee vrouwen samenkomen, kunnen ze de waarheid ontdekken over de grote liefdes in hun leven.

Christian White is een Australische thrillerauteur en scenarioschrijver. Hij werkte oner andere mee aan The Relic. Hij won in 2017 de Victorian Premier's Literary Award voor het manuscript van zijn debuut In het niets. Christian woont in Melbourne, samen met zijn vrouw, filmmaker Summer DeRoche, en hun geadopteerde hond Issy.

Geen opmerkingen: