05 juli 2020

Selecte keuze (nieuws, 2020)

Beperkte aanbieding van Karakter Uitgevers 




Karakter Uitgevers heeft het aanbod flink teruggeschroefd. Telde de najaarsaanbieding van bijvoorbeeld 2017 nog zeven nieuwe thrillers, de brochure van eind dit jaar heeft er nog maar één. 

'Voor u ligt een kleine, bescheiden aanbieding met een selecte keuze aan karaktervolle titels voor dit najaar', schrijft uitgever Martien Elema in het voorwoord van de folder. 'Gezien de ontwikkelingen, verwachtingen en signalen vanuit de boekhandel, hebben wij besloten ons aanbod voor dit najaar klein te houden.' Elema gaat niet verder op 'de ontwikkelingen' in.

De uitgeverij uit Uithoorn brengt in de brochure een aantal titels opnieuw onder de aandacht. Die kwamen uit de zomeraanbieding, maar zijn door de coronacrisis verschoven naar een latere publicatiedatum.

De enige thriller in de brochure is Near Dark (Schemering) van de Amerikaanse schrijver Brad Thor. Hoofdpersoon is de Amerikaanse spion Scot Harvath. Hij bevindt zich in een netelige positie, want op zijn hoofd is de grootste beloning ooit gezet. Hij weet niet wie hij nog kan vertrouwen. De brochure van Karakter bevat een kleine twintig boeken, waaronder romans, kook- en computerboeken.

Geen opmerkingen: