13 juli 2020

Wordt verwacht 467 (nieuws, 2020)

Sterven van angst   



Het schrijven van thrillers levert aanzienlijk meer op dan erover bloggen. Dat moet de Noor Geir Tangen zo'n beetje wel ervaren nu hij internationaal steeds meer bekend raakt. De voormalige 'bokblogger' brengt eind september bij The House of Books een nieuw boek uit, getiteld Dodemanstango.


Rechercheur Viljar Gudmundsson en journaliste Lotte Skeisvoll, bekend van Tangens eerdere thrillers,  hebben samen een moord in de doofpot gestopt en denken ermee weg te komen als een onschuldig iemand wordt opgepakt voor hun daden.

Tegelijkertijd worden er in Haugesund een aantal gruwelijke moorden gepleegd. Een vrouw wordt opgegeten door ratten en een man wordt door wespen doodgestoken. Wat ze gemeen hebben? De slachtoffers sterven door hun grootste angst.

Terwijl ze hun eigen hachje proberen te redden, moeten Viljar en Lotte op onderzoek uit om erachter te komen wie de slachtoffers en hun grootste angsten zo goed kende.

Geir Tangen is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger en -recensent van Noorwegen. Dodemanstango is het tweede vervolg op Het meesterwerk, zijn thrillerdebuut, dat hij begin 2016 in eigen beheer uitgaf. Maar na een maand werd het gepre-empt door Gyldendal, een van de meest prestigieuze uitgevers van Noorwegen, en sindsdien maakt hij ook internationaal faam.

Geir Tangen werd op 15 januari 1970 geboren in het kleine dorpje Øystese, in 'de tuin van Noorwegen'. Op zijn website schreef Tangen dat zijn vader hem sprookjes en griezelverhalen over zijn dorp vertelde. Zijn vader liet hem ook kennis maken met de wereld van het boek, hij spoorde zoonlief doorlopend aan om te gaan lezen en schrijven.

Tangen is getrouwd met een andere schrijver 
Agnes Lovise Matre (1966). De twee schrijven voor verschillende kranten, websites en magazines. In de zomer van 2016 besloten Tangen en Matre te stoppen met hun werk als onderwijzer en zich volledig op het schrijven te richten. Matre heeft inmiddels drie romans gepubliceerd.

Geen opmerkingen: