19 juli 2020

Opgeruimd staat netjes (nieuws, 2020)



Dahaag, advertenties! 




Bij de zevende verjaardag van De Spanningsblog schreven we dat we de bakens wilden verzetten. 'De site is met duizenden verhalen, berichten en interviews 'loaded'. Dat willen we te gelde maken', meldden we. 'Aan de onafhankelijkheid in berichtgeving, verhalen en recensies wordt niet getornd. Maar we zetten de deur wel op een kier voor de commercie.'


Dat was in april 2014. Sindsdien pikten de advertenties, die aanvankelijk via een van buiten gestuurd programma aan de zijkant en onder het eerste bericht werden geplaatst, veel meer ruimte. Zo veel, dat de reclame de laatste tijd de content overschreef. 

Pogingen van uw op cms-gebied weinig technisch onderlegde redacteur om de advertenties een beetje in te dammen, haalden niets uit. Bidden net zo min als in de elleboog niezen. 

Toen een mailtje binnenkwam van verstokte Spanningsblog-lezer en schrijfster Ingrid Mulder die de verhalen op de blog niet meer goed kon lezen en de vraag stelde of het aan haar lag, was de maat vol. De afgelopen week is de stekker uit de advertentiemachine getrokken. 

En wat ziet het er weer goed uit, al zeggen wij het zelf. Een rustige aanblik, een weldaad voor de ogen. Om gederfde inkomsten liggen we niet wakker. Van de opbrengsten kon je nog niet eens een vlotte bermuda kopen. 

Als we rijk hadden willen worden, hadden we wel een Nederlandstalige thriller geschreven. 

Geen opmerkingen: