14 juli 2020

Gesignaleerd 484 (nieuws, 2020)

Attica Locke - Duistere wortels   




Een pageturner over verborgen misdaden, schuldvragen en eeuwenoude vooroordelen in het broeierige Texas. Aldus Uitgeverij Volt over de recent verschenen thriller Duistere wortels van de Amerikaanse schrijfster Attica Locke.


De negenjarige Levi King weet dat hij eerder naar huis had moeten gaan; nu dobbert hij ’s avonds laat alleen rond op het grote Caddo Lake in een motorboot die het heeft begeven. Als hij een andere boot ziet naderen denkt hij dat hij gered is, maar het tegenovergestelde blijkt het geval…

Texas Ranger Darren Mathews probeert op te klimmen uit een andere duisternis: zijn huwelijk, carrière en reputatie hangen aan een zijden draadje. Zijn lot is in handen van zijn moeder, maar die heeft niet bepaald het beste met hem voor.

Dan stuurt zijn baas hem voor een zaak naar een klein stadje elders in Texas: het zoontje van een leider van de Aryan Brotherhood wordt vermist, en de verdenking valt al snel op leden van de zwarte gemeenschap. Hoe langer Darren met zijn onderzoek bezig is, hoe meer het duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt en dat het niet altijd mogelijk is om het verleden te laten rusten.

Attica Locke (1974, Texas) is scriptschrijver voor films en tv-series (o.a. Empire) en thrillerauteur. Ze schreef tot nu toe vier boeken, die allemaal voor prijzen genomineerd werden. Bluebird, bluebird won de Edgar Award 2018, voor beste thriller van het jaar. 

Locke was ook een van de felste tegenstanders van de toekenning van de eretitel Grand Master aan schrijfster Linda Fairstein in 2018. De toekenning van de oeuvreprijs werd later door de Mystery Writers of America teruggedraaid. Volgens Locke speelde Fairstein geen zuivere rol bij de veroordeling van vier zwarte jongens en één latino voor de verkrachting van blanke vrouw die in Central Park in New York aan het joggen was. Het vijftal verdween ten onrechte vele jaren achter de tralies. Fairstein was in deze zaak openbaar aanklager. Later bouwde ze een succesvolle carrière op als thrillerschrijfster. Locke was een van de scriptschrijvers van de spraakmakende Netflix-serie When they see us over de lotgevallen van de Central Park Five.  

Geen opmerkingen: