04 januari 2020

Gesignaleerd 477 (nieuws, 2020)

Karen Cleveland - Dicht bij jou



Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt op 14 januari de thriller Dicht bij jou van Karen Cleveland. Het is de tweede van deze voormalige CIA-analist.

Wat als degene van wie je het meeste houdt degene blijkt die je het meest moet vrezen, is de centrale vraag in dit boek. Een onvervalste dicht-bij-huisthriller.

Stephanie Maddox, alleenstaande moeder en werkzaam bij de FBI in de strijd tegen corruptie, gaat de slaapkamer van haar zoon Zachary binnen. De twee hebben niet echt een hechte relatie.

Het is een rotzooi, zoals altijd in Zachary's kamer. Ze ruimt wat vieze borden op, pakt wat kleren van de grond en doet de kast open om ze terug te hangen.

En dan ziet ze het. Iets dat haar zo schokt dat het bijna niet echt bij haar binnenkomt. Ze realiseert zich iets verschrikkelijks. Wat dat is, meldt de Nederlandse uitgever niet. Maar op de website van de schrijfster zelf wordt verklapt dat het om een geladen vuurwapen gaat.

Haare eigen zoon is gevaarlijk.

En dan is er het geklop aan de voordeur. Het is een FBI-collega die zich bezighoudt met het bestrijden van binnenlands terrorisme. En hij zegt: 'Het gaat over Zachary...'

Fragment uit het boek: Een rare sensatie maakt zich van me meester: een gevoel dat ik de persoon die voor me staat niet ken, ook al betekent hij meer voor me dan wie ook.

Karen Cleveland heeft acht jaar als analist voor de CIA gewerkt, waarvan de laatste zes bij terrorismebestrijding. Ze heeft haar master (International Peace Studies) gehaald aan Trinity College in Dublin en aan Harvard University (Public Policy). Ze woont in Noord-Virginia met haar man en twee zonen.

Geen opmerkingen: