28 januari 2020

Enorme gedrevenheid (nieuws, 2020)


Moord op de Noord-Zuidlijn 




De aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam was een hoofdpijndossier van jewelste. Een gigantische kostenoverschrijding, verzakte wegen en huizen, slecht beton, een dodelijk ongeval en een bestuurlijke crisis gingen vooraf aan de veel te late opening van de metrolijn in juli 2018. Thrillerschrijfster Lidewij Martens doet er in haar nieuwe boek nog een schepje bovenop.


Op 11 februari verschijnt bij HarperCollins Holland het nieuwe boek van Lidewij Martens met als titel Ondergronds. Het is de eerste thriller van deze romanschrijfster.

De held van Ondergronds is de slechts 1.56 meter metende Flo. Wat ze moet missen aan lengte compenseert ze met haar enorme gedrevenheid als rechercheur. Maar zelfs zij tast in het duister als er op elk station van de Noord-Zuidlijn een gruwelijke moord wordt gepleegd. 

Er lijkt een verband te bestaan, maar iedere aanwijzing leidt naar een andere dader. Flo begint te vermoeden dat iemand een heel gevaarlijk spel speelt, waarbij ook zij, haar zoon en haar hond doelwit zijn…

Lidewij Martens heeft haar sporen verdiend als scenarioschrijver, onder andere voor Baantjer, Spangen, Intensive Care, Mees Kees de serie en Flikken Maastricht. Haar roman Een plek om te schuilen verscheen in mei 2017. Datzelfde jaar verscheen ook Tot je valt, een roman die eerder uitkwam onder de naam Dubbel rood. Zij schreef de Storytel-original Steigereiland. 
Martens woont en werkt op haar woonark in Amsterdam, en zij stapt regelmatig af om te zwemmen of - als het weer het toelaat - te schaatsen.

Geen opmerkingen: