05 januari 2020

Codes kraken (nieuws, 2020)

Puzzelen met Suzanne



Je zult ze de kost moeten geven: de lezers die met veel enthousiasme de thrillers van Suzanne Vermeer tot zich nemen. Ben je zo'n fan en los je graag puzzels op? Dan zit je begin februari helemeel gebeiteld als de nieuwe thriller van deze bestsellerauteur verschijnt.

Op 4 februari verblijdt uitgeverij A.W. Bruna de boekhandel met Lentevuur, een nieuw verhaal van Suzanne Vermeer, waarin een aanrijding tijdens een vakantie in Tsjechië Julia’s leven op zijn kop zet. De hamvraag is: was het een ongeluk of is er meer aan de hand?

Julia van Galen is met haar nichtje en een vriendin een weekje op vakantie in het landhuis van haar grootmoeder Eva in Tsjechië. Eva Chorinsky is kort daarvoor op 93-jarige leeftijd overleden en het vervallen landhuis zal door de erfgenamen worden verkocht. Julia besluit daarom nog één keer terug te keren naar de plek waar ze tijdens haar jeugd zoveel vakanties heeft doorgebracht.

Maar op de eerste de beste avond vindt er een ongeluk plaats dat verregaande gevolgen zal hebben. Een jonge Tsjechische vrouw wordt door Julia aangereden en raakt in coma. De vrouw blijkt een goede bekende van Julia’s oma te zijn. En ze was niet geheel toevallig juist op dat moment op die plek aanwezig…

De uitgeverij bestempelt Lentevuur niet alleen als 'een heerlijk spannend nieuw verhaal', nee, de lezer krijgt er ook nog 'een uniek puzzelmysterie' bij. A.W. Bruna is voor deze uitgave namelijk een samenwerking aangegaan met Puzzelpost, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van pakketten met mysteries. In zo'n pakket zitten aanwijzingen die je naar de oplossing van het raadsel moeten voeren. Bij de aankoop van de paperback van Lentevuur zitten tips, knipsels en notities om codes te kraken en zo het geheim van de familie van Julia's oma te kraken.

Zoals inmiddels wel algemeen bekend is Suzanne Vermeer het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer zijn in de bestsellerlijst verschenen en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs. In totaal zijn meer dan 2,5 miljoen boeken verkocht. 

Geen opmerkingen: