23 maart 2019

In de race (nieuws, 2019)

Liegende schrijver genomineerd voor thrillerprijs 



Schrijver Dan Mallory is, ondanks leugens over zijn persoonlijk leven, met zijn thriller The Woman in the Window genomineerd voor de British Book Awards. Mallory schreef het boek onder het pseudoniem A.J. Finn.

De auteur gaf onlangs toe dat hij een loopje nam met de waarheid, toen hij vertelde dat hij leed aan een hersentumor. Het tijdschrift New Yorker deed onderzoek en concludeerde dat Dan Mallory leugens vertelde over zijn gezondheidstoestand. Mallory liet daarop weten dat hij mensen liet geloven dat hij te kampen had met kanker, terwijl het duidelijk was dat bij hem tussen de oren niet goed zat.

Van The Woman in the Window zijn inmiddels twee miljoen exemplaren verkocht. In de herfst zal de verfilming van het boek, met rollen voor Amy Adams, Gary Oldman en Julianne Moore, in de bioscoop te zien zijn.

Mallory's uitgeverij HarperCollins is de schrijver altijd blijven steunen. De schrijver erkende dat hij lijdt aan een bipolaire stoornis. Hij betuigde spijt aan eenieder die hij op het verkeerde been heeft gezet. Een nieuwe thriller onder de naam A.J. Finn is in de maak.

The Woman in the Window gaat over een vrouw die haar huis nooit verlaat en haar buren bespioneert. Andere boeken die in de race zijn voor de thrillerprijs zijn onder andere Macbeth van Jo Nesbø en In a House of Lies van Ian Rankin. De winnaar wordt in mei bekendgemaakt.

Bron: iNews


Geen opmerkingen: