22 maart 2019

Drijvende kracht (nieuws, 2019)

Hebban-baas wordt thrillerauteur 




Wie de naam Jens Vern hoort zal waarschijnlijk denken aan het zoveelste thrillertalent uit Scandinavië. Maar de persoon die zich deze naam heeft aangemeten komt niet uit een angstaanjagend Aarhus of hels Helsinki. Nee, het is een man die in de Bollenstreek woont en in het dagelijks leven de telefoon opneemt met 'Sander Verheijen'. 


Uitgeverij Volt heeft deze week een deal gesloten met Sander Verheijen (Lisse, 1974) voor het leveren van een thriller. Voor wie onder een tegel heeft geleefd: de schrijver was ooit een van de drijvende krachten achter de thrillersite Crimezone.nl en nu de hoofdredacteur van website Hebban.nl, die zichzelf de grootste boekencommunity van Nederland en Vlaanderen noemt.

Na bemiddeling van literair agent Stijn de Vries vond Verheijen onderdak bij Volt, onderdeel van Singel uitgeverijen. Volt-uitgever en tamelijk vlijtig thrillerkwisdeelnemer Bart Wessels laat in een persbericht weten: 'Sander is een bekende in de thrillerwereld en ik was erg onder de indruk van zijn synopsis en de eerste hoofdstukken. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken.'

'En ik ken Bart al vrij lang', reageert de kersverse thrillerschrijver. 'In het verleden hebben we veelvuldig met elkaar gepraat over thrillers en de ontwikkelingen in de wereld van het spannende boek. Des te leuker vond ik het dat hij zo enthousiast was over mijn thrilleridee en het heel graag wil uitgeven.'

De thriller krijgt de titel De macht van K. Daarin nemen hoofdpersonen Tim Turner en Emily Green het op tegen het grootste informatiebeveiligingsbedrijf ter wereld. Het boek speelt zich onder andere af in Washington DC en Den Haag. Naar verwachting komt het boek in de zomer van 2020 op de markt.

Het is overigens niet het eerste boek van Verheijen. In november 2017 verscheen bij uitgeverij HarperCollins Holland Ik kan er nét niet bij, waarin hij vertelt over zijn zonen, de tweeling Willem en Maurits. De een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme.

Waarom Verheijen voor het pseudoniem Jens Vern heeft gekozen, is niet bekend. 'Jens' is zowel een Deense jongensnaam (betekenis 'God is genadig') als een plaats in het Zwitserse kanton Bern én een ander woord voor 'dreun'. 'Vern' is een Griekse jongensnaam (die overigens vaak aan Scandinavische knapen wordt gegeven) en betekent 'elzenbos'.

Op de foto (vlnr): Bart Wessels, Stijn de Vries en Sander Verheijen

1 opmerking:

xyz zei

J(ip) en S(ander) Ver(heije)n ?