20 maart 2019

Groot publiek (nieuws, 2019)

Esther Verhoef flikt het weer: direct op 1 



Ze draagt met recht de titel bestsellerauteur. Met haar nieuwe thriller Façade bevestigt Esther Verhoef opnieuw die status. De roadtriproman komt deze week direct binnen op de eerste plaats van de Bestseller 60. 

De uitgebreide promotie van haar nieuwe boek - Esther Verhoef verscheen in diverse praatshows op radio en tv en deed haar zegje in diverse interviews - zullen ongetwijfeld hebben bijgedragen aan dit succes. Maar de schrijfster heeft nu al een kleine tien jaar bewezen het in zich om boeken te publiceren die een groot publiek aanspreken.

Volgens uitgeverij Prometheus is Façade  Verhoefs meest beklemmende thriller ooit. Het verhaal gaat over Iris van der Steen. Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt de jonge moeder eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen.

Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is - uiteraard, het is immers een thriller - niet wie hij zegt te zijn.

Façade is het zesde boek van de Brabantse auteur die direct op de hoogste plaats van de CPNB-lijst neerploft. Ook haar thriller De kraamhulp uit 2014 was een instanthit, met een verblijf van vier weken op plek 1. Déja vu uit 2010 stond vijf weken bovenaan en de met een Gouden Strop bekroonde Lieve mama (2015) hield het twee weken vol op het hoogste treetje. Verder schoten haar romans Nazomer (2017, 5 weken op 1) en Tegenlicht (2012, 4 weken op 1) direct raak.

Volgens de laatst bekende cijfers zijn van Verhoefs psychologische thrillers en romans circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea.

Geen opmerkingen: