30 maart 2019

Dubbelleven (nieuws, 2019)

In de hoek waar de klappen vallen 



Schreef Donald Nolet met Versleuteld een prijswinnende thriller over de Tweede Wereldoorlog en leidde hij in Handschrift van de Duivel de lezer rond in een labyrint vol raadselen over een eeuwenoud manuscript, in zijn nieuwe thriller zoekt hij de hoek op waar de klappen vallen.

Hoek heet de derde thriller - met fraaie omslag - van Donald Nolet en verschijnt op 16 mei bij uitgeverij Cargo. Hoek verwijst naar de bijnaam van Alexander Holman. Het is een man met een dubbelleven. Hij is een levende legende in de kickbokswereld; als begenadigd trainer heeft hij vele vechters naar de top geleid. Tegelijkertijd is Holman sinds jaar en dag de rechterhand van André Krook, een van de laatste godfathers van de Amsterdamse onderwereld.

De hechte vriendschap tussen de twee jeugdvrienden komt onder druk te staan wanneer een Syrische vluchteling de boksschool binnenloopt. De jongen is het grootste talent dat hij ooit onder zijn hoede heeft gehad, maar de razendsnelle opmars van zijn nieuwe protegé plaatst ook Holman in het felle licht van de schijnwerpers. Het zorgvuldig bewaarde evenwicht tussen zijn twee levens wankelt. De gevolgen zijn niet zonder gevaar, zeg maar gerust: dodelijk.

Donald Nolet (1975) won met zijn debuutthriller Versleuteld in 2014 meteen de Gouden Strop én de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut. Hij was na Bram Dehouck de tweede en meteen de laatste die deze dubbelslag binnenhaalde. In 2016 verscheen Handschrift van de duivel, waarmee hij op de shortlist van de Gouden Strop stond. Donald Nolet woont in Alkmaar en werkt als copywriter in de reclamewereld.

Geen opmerkingen: