21 maart 2019

Universum (nieuws, 2019)


Bestseller Michael Crichton krijgt na halve eeuw vervolg
 



Uitgeefconcern Harper Collins brengt op 12 november de thriller The Andromeda Evolution van Michael Crichton op de markt. Het is een vervolg op The Andromeda Strain waarmee de in 2008 overleden Amerikaanse schrijver een halve eeuw geleden een grote hit scoorde.


The Andromeda Strain effende het pad naar succes voor Michael Crichton, die uitgroeide tot een van de populairste verhalenvertellers van zijn tijd. De schrijver laat in dat boek een satelliet neerstorten bij het dorpje Piedmont in New Mexico. De satelliet werd gebruikt om micro-organismen in de bovenste lagen van de atmosfeer te onderzoeken voor biologische oorlogsvoering.

Als de regering mensen naar de plek stuurt waar de satelliet is neergestort, blijkt iedereen in het dorp te zijn gestorven op bizarre wijze. Sommigen hebben zelfmoord gepleegd. Een groep wetenschappers wordt ingezet om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Het boek vormde de basis voor de gelijknamige sciencefictionfilm uit 1971 (foto) onder regie van Robert Wise en een televisieserie uit 2008 van Mikael Salomon. The Andromeda Evolution wordt door SF-auteur Daniel H. Wilson geschreven.

'Michael zette met The Andromeda Strain de norm voor soortgelijke thrillers', aldus Crichtons weduwe Sherri, nu CEO van CrichtonSun LLC, de onderneming die zijn nalatenschap beheert. 'Dit nieuwe boek is voor zijn fans, een viering van Michaels universum. Met het boek kunnen we hem ook introduceren bij nieuwe generaties lezers, die zijn werelden nog moeten ontdekken.'

Na de dood van Crichton zijn er drie boeken verschenen waarop zijn naam prijkt. De schrijver liet een berg verhaalideeƫn achter op zijn computer, die door andere auteurs zijn uitgewerkt. Zo werd het manuscript voor Micro (2011) voltooid door Richard Preston. Andere na Crichtons dood verschenen boeken zijn Dragon Teeth (2017) en Pirate Latitudes (2009). The Andromeda Evolution is het eerste boek waarvan de verhaallijn of de plot niet eerder is verzonnen door Crichton.

Bron: The Real Book Spy

Geen opmerkingen: