28 april 2024

Naar de driehoek (nieuws, 2024)

Over vaderliefde en een verborgen verledenZe won vorig jaar de NS Publieksprijs met haar thriller De Camino. De verwachtingen voor het nieuwe boek van schrijfster Anya Niewierra zijn dan ook hooggespannen. Over een kleine maand, om precies te zijn 28 mei, ligt haar nieuwe thriller De nomade in de winkel.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff noemt De nomade van Anya Niewierra 'een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden'. 

De 39-jarige documentairemaker Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harz-gebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa.

Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal.

Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

Anya Niewierra is de prijswinnende auteur van de bestseller De Camino, winnaar van NS Publieksprijs, boek van het jaar 2023. Er werden al meer dan 150.000 exemplaren van verkocht, heeft meer dan 3000 vijfsterrenrecensies op lezersplatform Hebban, en staat al meer dan een jaar op de bestsellerlijsten.

Niewierra won met zowel De Camino als Het bloemenmeisje de Hebban Thrillerprijs. Eerder verschenen Vrij uitzicht en Het dossier, beide genomineerd voor meerdere prijzen.

Niewierra is naast schrijver ook algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg, de eerste VVV van Nederland, en woont en werkt al haar hele leven in deze prachtige provincie. Niewierra wordt geroemd om haar research, de altijd aanwezige liefde voor de natuur en haar gelaagde personages.

Redacteur Maarten Basjes van uitgeverij Luitingh Sijthoff zei eerder bij L1 het volgende over Niewierra's volgende boek: 'Gezien het succes van De Camino, het winnen van de NS Publieksprijs, en de populariteit van Anya’s werk in algemene zin, hebben we natuurlijk heel hoge verwachtingen. De lezers zitten echt met smart te wachten op de nieuwe Niewierra. Alles wat ik tot nu toe heb gelezen schreeuwt 'bestseller'. Dit wordt weer een echte topper.'

Geen opmerkingen: