21 april 2024

Onmacht, verlies en gemis (nieuws, 2024)

Schrijfster Lidewij Martens overledenSchrijfster Lidewij Martens is overleden. Dat maakt het literair agentschap Sebes & Bisseling bekend op hun Instagramaccount.

Lidewij Martens (1963) was roman- en scenarioschrijver. Zij schreef voor televisieseries als BaantjerICSpangenFlikken MaastrichtSpangaS en Mees Kees, de serie.

In haar romans hanteerde zij een beeldende, filmische stijl, waarbij de lezer via zintuiglijke waarnemingen wordt meegezogen in de ervaringen van de personages. Haar roman Een plek om te schuilen verscheen in mei 2017. In augustus 2022 verscheen opnieuw Tot je valt, een roman die eerder uitkwam onder de naam Dubbel rood. Zij schreef ook de Storytel-original Steigereiland: een spannend luisterboek in afleveringen. Haar thema's zijn onmacht, verlies, gemis. Gemis van wat je had, van wat je wilt hebben en van wat onbereikbaar blijft. 

Op 12 april 2022 verscheen bij uitgeverij HarperCollins Holland Martens' thriller 
Koningsdag. 'Een actuele, filmische thriller van eigen bodem', aldus de uitgever over dreigende rellen in een onrustige hoofdstad. Martens woonde en werkte op een woonboot in Amsterdam.

In de serie De beste thrillers aller tijden op De Spanningsblog koos Martens het boek Mary van Anne Eekhout als favoriet. De spannende roman gaat over de schrijfster Mary Shelley, die beroemd zou worden met haar gothic novel Frankenstein.

(foto auteur: LinkedIn)


2 opmerkingen:

Anoniem zei

heel veel sterkte voor de na bestaande fam en vrienden en collega s

Anoniem zei

anita went alle na bestaande heel veel sterkte met dit verlies