26 april 2024

Verraad en ontluikende liefde (nieuws, 2024)

Limburger 'uit vrije keuze' schrijft spannende roman over verdwenen priesterBij uitgeverij Pelckmans is deze week een nieuw boek verschenen van Rick de Leeuw (63), getiteld De verdwijning van Peter Treckpoel. De oud-zanger van de popband Tröckener Kecks schrijft in deze historische misdaadroman over een priester die ruim vijf eeuwen spoorloos verdween.

Hoofdpersoon in De verdwijning van Peter Treckpoel is amateurhistoricus Hubert Thys, die zich verdiept in het verhaal van priester Peter Treckpoel. Na 1506 ontbreekt elk spoor van hem. Hubert probeert te achterhalen waarom de priester destijds vermist raakte. Een zinderende zoektocht begint als niet veel later ook Hubert verdwijnt.

Sterke dialogen en levensechte personages geven volgens de uitgever veel vaart aan deze roman over misdaad, verraad en ontluikende liefde.

Auteur Rick De Leeuw heeft acht jaar geleden Amsterdam verlaten en woont in het dorpje Heks in Belgisch Limburg. De Leeuw die zich Limburger uit vrije keuze noemt, haalde veel inspiratie uit zijn eigen omgeving. 

Rick de Leeuw maakte met de rockband Tröckener Kecks albums als Lieg Me De Waarheid en Beter Als. Als schrijver maakte hij onder andere de boeken Ik Jan Smeken, De Laatste Held en Verbeter de wereld.

Geen opmerkingen: