30 september 2020

Gesignaleerd 490 (nieuws, 2020)

Karen Dionne - Geworteld in het kwaad  



Bij uitgeverij De Fonteinis is Geworteld in het kwaad verschenen. Het is de nieuwe thriller van de Amerikaanse schrijfster Karen Dionne. 

Al jarenlang leeft Rachel in een psychiatrische inrichting, als straf voor de moord op haar ouders, die ze als kind pleegde. Maar wanneer ze door een journalistiek onderzoek nieuwe details over de moorden ontdekt, keert ze terug naar de blokhut in het afgelegen moerasgebied waar ze met haar ouders en zus woonde.

Terwijl Rachel zich steeds meer herinnert over wat er echt gebeurde op de dag dat haar ouders werden vermoord, beseft ze dat de geschiedenis en de geheimen die ze met haar zus deelt, misschien wel het allergrootste gevaar vormen…

Karen Dionne woonde jarenlang met haar man en kind in de wildernis van Upper Peninsula, Michigan, waar zij zichzelf ‘de wetten van de wildernis’ leerden. Tegenwoordig woont en werkt ze in Detroit.

De filmrechten van haar eerdere thriller Dochter van het moeras zijn inmiddels verkocht. Volgens De Fontein is Dochter van het moeras (in 2017 verschenen als The Marsh King's Daughter) het debuut van Dionne, maar de in 1953 geboren auteur heeft meerdere boeken op haar naam staan. In 2008 verscheen haar eerste spannende boek, Freezing Point, over een smeltende ijskap waarin zich 'een dodelijke vijand' schuilhoudt.

Geen opmerkingen: