03 september 2020

Angstige mensen (nieuws, 2020)

Gijzelaars met geheimen



Bij uitgeverij Volt is het boek Angstige mensen van de Zweedse schrijver Fredrik Backman verschenen. Volgens de uitgeverij gaat het om 'een tragikomisch en tegelijkertijd aangrijpend verhaal over een klungelig gijzeldrama in een appartementencomplex'.


Het bezoeken van een open huis is meestal geen kwestie van leven of dood, maar wordt dat toch als een bankrover na een mislukte overval een appartement binnendringt waar een bezichtiging plaatsvindt. Tijdens de bezichtiging, die ineens een gijzeling wordt, leren de aanwezigen elkaar steeds beter kennen en onthullen ze verrassende waarheden over zichzelf.

Ieder van hen heeft een leven met verdrietige momenten, pijnlijke herinneringen, geheimen en passies waarvoor ze zich schamen. Als de gijzelaars worden vrijgelaten maar de gijzelnemer spoorloos blijkt, vormt dat het begin van een reeks verwarrende verhoren waarin niemand kan uitleggen wat er precies in het appartement is gebeurd.

Fred Backman is naast schrijver ook blogger en columnist. Zijn debuutroman, Een man die Ove heet, stond anderhalf jaar onafgebroken in de New York Times-bestsellerlijst. De Zweedse verfilming werd genomineerd voor twee Oscars, Tom Hanks werkt momenteel aan een Amerikaanse remake.

Ook Angstige mensen wordt verfilmd, dit najaar wordt het boek als Netflix-serie gelanceerd.

Geen opmerkingen: