17 mei 2020

Lezen in tijden van corona 26 (nieuws, 2020)

Sarah Bailey - In de donkere nacht 


Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van In de donkere nacht van de Australische schrijfster Sarah Baileyu? De thriller, die inmiddels bij uitgeverij Marmer is gepubliceerd, is de tweede in een serie rond detective Gemma Woodstock.

Voor het onderzoek naar de moord op een filmster moet detective Gemma Woodstock doordringen achter de façade van de wereld van glamour. Wie van de vrienden en familieleden van het slachtoffer is te vertrouwen en wie heeft belang bij zijn dood?

Na haar scheiding en verhuizing naar Melbourne probeert Woodstock haar leven opnieuw op te bouwen. De sfeer bij het nieuwe politiekorps waar ze werkt is grimmig en haar directe collega Nick Fleet gedraagt zich vijandig. 

Om de mysteries rond het leven en de dood van de acteur te kunnen ontrafelen, zullen Gemma en haar partner hun verschillen opzij moeten zetten.

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië. Met haar debuut Het duistere meer won ze twee belangrijke Australische thrillerprijzen (Ned Kelly Award en de Davitt Award). De rechten zijn aan meer dan tien landen verkocht en het boek is wereldwijd een bestseller. Inmiddels zijn ook de tweede en derde Gemma Woodstock-thriller in Australië lovend ontvangen.

Geen opmerkingen: