09 mei 2020

Lezen in tijden van corona 22 (nieuws, 2020)

Corine Hartman - In vrije val


Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van In vrije val van Corine Hartman. De thriller, die op 4 juni bij uitgeverij Cargo verschijnt, is het tweede deel in de serie rond 'borderliner' Faye van Laar. 

Faye van Laar krijgt de mogelijkheid een eigen leven te leiden, los van de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Vol enthousiasme begint ze aan de inrichting van haar nieuwe huisje op het landgoed van de instelling, gelegen op de Veluwe.

Dan kruist Mika Priens haar pad, een ex-militair met PTSS die zijn vrouw en kind zou hebben
vermoord. Hij overtuigt Faye van zijn onschuld en ze besluit hem te helpen. Samen met Lisa,
een medepatiënt, gaat Faye op onderzoek uit, waarbij ze stuiten op de onverklaarbare dood
van enkele oud-collega's van Mika.

Heeft Mika hiermee te maken? En is hij echt onschuldig? Of is hij door experimentele behandelingen zijn realiteitszin kwijtgeraakt en een moordenaar geworden?

Corine Hartman (1964) werkte als zelfstandig tekstschrijver en vormgever tot haar debuut met Schone kunsten in 2007. Vanaf dat moment is ze fulltime auteur. Met onder meer vijf Gouden Strop-nominaties geldt Hartman als een van de meest gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land.

In vrije val is het tweede, los te lezen, deel in haar nieuwe thrillerserie, met borderliner Faye van Laar in de hoofdrol. In 2019 verscheen Een duister pad, het eerste boek in deze nieuwe reeks. Hiervoor schreef Corine Hartman onder meer de Jessica Haider-serie en de IJssel-trilogie.

Geen opmerkingen: