13 mei 2020

Lezen in tijden van corona 24 (nieuws, 2020)

Sofie Sarenbrant - Berouw



Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken van Berouw van Sofie Sarenbrant? De thriller verschijnt in juni bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. De schrijfster is volgens haar beroemde collega Camilla Läckberg 'de opwindendste nieuwe thrillerauteur van Zweden'.


In een woning in Stockholm wordt een vader dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter. Rechercheur Emma Sköld verdenkt de vrouw des huizes, die van haar gewelddadige man wilde scheiden.

Maar als er meer slachtoffers vallen en haar bloedeigen zus bij het onderzoek betrokken raakt, raken werk en privé met elkaar verstrengeld. En dat terwijl Emma, met een baby op komst en een ex die haar lastigvalt, toch al het nodige voor haar kiezen krijgt.

Sofie Sarenbrant (1978) was journalist en fotograaf. Ze is nu een van de succesvolste misdaadauteurs van Zweden. Vorig jaar werd ze uitgeroepen tot Crime Writer of the Year.

Van haar boeken werden ruim twee miljoen exemplaren verkocht in Zweden en Berouw was het bestverkochte boek van het jaar.

Geen opmerkingen: